A MOBIL ESZKÖZÖK VÉDELEMRŐL

Fontos tudni, hogy a számítógép és a mobil használható tanulásra és – a szabályok betartásával – kikapcsolódásra, játékra is! Napjainkra a mobiltelefonok nagy része leginkább kis számítógéphez hasonlít. Jóval többre képesek pusztán a telefonálásnál. Az internetkapcsolat a legtöbb esetben a már többször említett WiFi hálózatokon keresztül, vagy a telefon előfizetéséhez tartozó mobilinternet előfizetéssel működik. Alapvetően az okos-telefonok nagy része is elsősorban telefonálásra használható, de számos más funkciója elsősorban az internetről letöltött és telepített alkalmazásoktól függ. (internethotline.hu)

Sajnos a felhasználóknak a 99%-a úgy gondolja nincs rá szükség. Pedig egy alapos fertőzés után 100%-ban megbéníthatja a készüléket és az internetes adatforgalmat. Esetleg egy közösségi helyen a felcsatlakozott mobil kártevők teszik ki a forgalom 90%-t. Döbbenetes a felelőtlenség  és a Google hanyagsága. Az Android lenne a mobilok Windows XP-je, a kártevők mennyországa? 

 

The best antivirus software for Android

www.av-test.org

Az av-test.org szerint 13 gyártó alkalmazása ad 100%-os védelmet. Jómagam a McAfee Mobile Security-t használom, melynek létezik ingyenes változata is. Szerencsére a mobilszolgáltatóm volt olyan kedves és integrált a rendszerébe és havi pár száz Ft ellenében a McAfee Mobile Security révén teljes körű védelemhez juthat Android készülékem.

www.mcafeemobilesecurity.com

©2016 idStudio & SMThemes.com
oldal info: dankahazi.istvan@gmail.com
OM kód: 032382
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ